Alma

Sütéshez az alábbi almafajták ajánlottak:
Boszkóp:
Savanykás – gyümölcsös aromájú alma. Ajánlott süteményekbe, rétesekbe, sült almának és kompótnak.
Jonagold:
Íze édeskés, vagy enyhén savanykás. Finom almalekvár készíthető belőle.
Idared:
Finom aromájú alma, ajánlott süteményekhez vagy sült alma készítéséhez.

Ananász

Dél – Amerika trópusi részéről származik. Az ananász nagyon jó hatással van szervezetünkre: magas C-vitamintartalma, kálium, kalcium és folsavtartalma miatt. Tartalmaz bromélia enzimet, ami segíti az emésztést, vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatású. Tisztítókúrákhoz, fogyokúrához szinte nélkülözhetetlen. Fejfájás esetén is segít. Legtöbbször a levét fogyasztjuk, de gyümölcssalátákhoz vagy túrós süteményekhez is ajánljuk.
Próbálja ki: ananászos – sonkás pizzacsigák

Aszalt gyümölcs

Almából, körtéből, sárgabarackból vagy szilvából nagyon finom aszalt gyümölcs készül. Van otthon néhány szem aszalt sárgabarack, szilva vagy füge otthon? Készítsen friss leveles tésztából szárított gyümölcsös fésűt.